Om psykolog Jacob A. Cornett

Aut. psykolog, specialist i psykoterapi Jacob A. Cornett
  • Født 1976.
  • Psykolog fra Kbh. Universitet 2002.
  • Autoriseret af ministeriets psykolognævn 2005.
  • Specialist i psykoterapi for voksne 2023
  • Certificeret Imago parterapeut.
  • Ekstern lektor på Kbh. universitet gennem 14 år.
  • Ekspert i TV-programmet ‘Gift ved første blik’ på DR1.

”Jeg har været hos mange psykologer, men Jacob A. Cornett er kommet dybere og hurtigere hen til det, der var det vigtigste for mig omkring mit parforhold.

”Samtalerne har både givet os en teknik og en anden vinkel, der har hjulpet på vore kommunikation med hinanden.

Kontakt og livfuldhed er nøgleord for parterapien hos Jacob. Ved at lære at reparere små og store brud på parforholdets tryghed og intensitet og ved at være villig til at sammen at undersøge knuder, forviklinger og sammenfiltrede mønstre i parforholdet, arbejder vi på at genskabe den frihed, der skal til, for at kunne løfte sit ansvar for sit parforhold og for hinanden.

Jacob taler med mænd i livskriser og med fødselsdepressioner om maskulinitet og køn ud fra forskningsbaseret viden om mænds psykologi. Det er samtaler, der undersøger dine reaktioner og opfattelser, for at finde styrke, følsomhed og forståelse til at indgå i forpligtende, autentiske relationer med sin ægtefælle og sine børn.

– Underviser for fagpersoner i kommunale og private organisationer i at holde løsningsfokuserede og anerkendende samtaler.

– Supervisor for tværfaglige behandlerteams.

– Psykoterapi indenfor parforhold, mænds psykologi og kriser, mænds fødselsdepressioner.

– Tidligere arbejde med PPR, familiebehandling, socialpsykiatri.

– Modtaget undervisning og træning af Eia Asen, Peter Fonagy, Rolf Sundet, Vibe Strøier, Harry Korman, Scott D. Miller, Ben Furman, Janne Graff, Michael White, Anthony Bateman mfl.

– Deltaget i retreats og undervisning indenfor tibetansk buddhisme under min lærer Stephan Pende Wormland og af Chökyi Nyima Rinpoche, Geshe Sherab, H.H. Dalai Lama, Alan Wallace mfl.

– Forfatter til en række artikler i fagtidskrifter (se listen på LinkedIn) og til artikler og interviews om samtaleterapi og supervision på netmediet Indsikt.com.

– Samarbejder med Ben Furman, Lester Johannesen-Henry, Morten Halberg, Kasper Mikladal Johansen og Cecilie Cornett, Jessieca Kronholm og Lisbeth Böttzauw.